top of page

Harvey Utazókert

Ismerd meg picit jobban az Eagle Decor- Utazókertet.

Ebben a blogbejegyzésben igyekszünk kitérni mindenre és megválaszolni a leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

 

 

 

Mi is az az Utazókert?

Az Utazókert a HARVEY ültetett keret dekorációnk egy fajtája.

A HARVEY egy olyan, pozsgásokkal, vagy kaktuszokkal beültetett dekoráció, amely csak személyesen vehető át, illetve aminek postázása sajnos csak személyes kiszállítással megoldható, budapest és Dunakeszi, Göd és Fót területén!

Ennek oka, hogy nem tudjuk garantálni azt, hogy a futárszolgálattal történő szállítás során

– a gondos csomagolás ellenére se– a rázkódástól és egyéb külső környezeti tényezők hatására a dekoráció a dobozban ne sérüljön! A csomag az oldalára , vagy fejjel lefelé fordulhat a szállítás során, melynek következtében a föld is és a növények is kiborulnak és sérülnek, ezzel tönkre téve az egész dekorációt.

Emiatt döntöttünk úgy, minden ültetett dekorációnk esetében, csak személyes átvétel  és a személyes kiszállítás lehetséges! 

A személyes átvételt pedig egyelőre csak Dunakeszin, illetve a soron következő vásárokon tudjuk biztosítani. Ezek időpontjáról a Facebook és Instagram oldalaikon tudsz informálódni, illetve közelgő vásár esetében megjelenik a Személyes átvétel lehetősége a webshopunkban is, illetve weboldalunk legalján az átvételi lehetőségnél.

Az Utazókert gondolata tehát onnan ered, hogy mindenképp szerettük volna áthidalni ezt a kézbesítési problémát, mert szerencsére a visszajelzések alapján szeretitek a HARVEY kereteinket. Addig törtük a fejünket mígnem az Utazókert, egy Csináld magad csomag formájában öltött testet.

Mit tartalmaz a Csináld Magad csomag?

Az Utazókert csomag tartalmaz minden olyan hozzávalót, amire szükséged
lehet a növények beültetéséhez és a saját HARVEY minikerted összeállításához.

Az alapanyagok külön-külön becsomagolva érkeznek hozzád (keret, növények, az ültetéshez szükséges kiegészítő kellékek, föld stb.). A csomag tartalmát képezi egy leírást is, ami segít megismerkedni ezekkel a növényekkel, illetve végig vezet az ültetés lépésein.

A növényekről a weboldalunkon is olvashatsz: 

https://www.eagledecor.hu/pozsgasokeskaktuszok

Így lett az Utazókertből egy remek kertészkedős kikapcsolódás, amolyan „otthoni workshop”. Különleges közös programmá válhat a barátokkal, vagy a családdal, ahol mindenki elkészítheti saját minikertjét, de az Énidő-d részeként egy kellemes kikapcsolódás is lehet.

 

Még sosem csináltál ilyet? Te meg a növények? 

Hidd el neked is menni fog! Sokunknak vannak negatív tapasztalatai növényekkel kapcsolatban.

A pozsgásoknál és kaktuszoknál is oda kell figyelni néhány dologra, de összességében elmondható, hogy elég szívós és ellenálló növénykék.

Segítségképpen a leírásban 17 pontban szedtük össze az ültetés lépéseit és minden olyan információt, amit szerintünk érdemes tudni.

Mik vannak még a leírásban?

Saját tapasztalaton alapuló tippek, melyek megkönnyíthetik neked a kertészkedést és tanácsok, hogy mikre érdemes odafigyelni az ültetés során és a későbbiekben. Mik az első lépések még az ültetés előtt? A teendőid listáját is megtalálod a füzetkében.

Nem vagyunk kertészek, amit a leírásban szeretnénk segítségül neked átadni azt mi is könyvekből, internetről tanultuk, illetve az ültetések során tapasztaltunk meg.

Mi is a különbség a Harvey minikert és a Harvey Utazókert között?

A HArvey minikertet mi készítjük el és ültetjük bele a növényeket. Ez csak személyesen vehető át, illetve személyes kiszállítással rendelhető (lásd feljebb).

Az Utazókertet ezzel szemben postán küldjük neked, külön-külön becsomagolva minden összetevőt és a leírás segítségével te magad készíted el a minikertedet. Így nem eshet bántódása és egy szépséges dekoráció születik majd belőle a te kezeid által.

                                                       

Mennyi növényt tartalmaz a keret?

A Harvey keretek mindig 4 nagyobb, vagy 5 db kisebb pozsgás, vagy kaktusz növényt tartalmaznak. A tavaszi/nyári időszakban kisebb növénykéket kapunk mi is a termelőinktől, az őszi/téli időszakban viszont nagyobbakat.
Ezek fajtája keretenként
eltérőek lehetnek, de mindig úgy állítjuk össze a csomagot, vagy az általunk készített keretet, hogy különböző, de egymáshoz illő növényeket tartalmazzon.  Minden keret egyediségét (többek között) az egyedi növényvariációk adják.

Én is lefesthetem a saját keretemet?

Természetesen igen! A natúr (de vízálló lakkal kezelt) keretet otthon, bármilyen saját festékkel átfestheted, hogy otthonodhoz még inkább illővé váljon. Viszont érdemes utána valamilyen vízálló lakkal újra átfesteni, hogy tartósabb legyen a festés.

Ha megtetszett a Harvey keret valamelyik formája, akkor itt tudod megnézni a részleteket és leadni a rendelésedet. 

 

A minikertészkedés megismerésében és az alapok elsajátításában nagy segítségünkre volt

Clea Cregan: Minikertek c. könyve.

Amennyiben jobban megszeretnél ismerkedni a témával, ajánljuk ezt a könyvet a figyelmedbe! :)

IMG_0558_edited.png
IMG_0591.jpg
IMG_0555.jpg
bottom of page